Α.Σαμαράς: Ο λαός μίλησε. Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη

Αναρτήθηκε από στις 25/01/2015

samaras komotini 20150105 01

«Ο ελληνικός λαός μίλησε και όλοι σεβόμαστε την απόφασή του» δήλωσε από το Ζάππειο Μέγαρο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Πρόσθεσε ότι έχει ήσυχη τη συνείδησή του, καθώς – όπως είπε – παρέλαβε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής.

«Αντέξαμε, αποτρέψαμε τα χειρότερα, βγάλαμε τη χώρα από την ύφεση και τα ελλείμματα, βάλαμε τα θεμέλια για την ανάπτυξη και για την έξοδο από την κρίση. Δημιουργήσαμε μία κανούργια παράδοση συναινέσεων και διακομματικών κυβερνήσεων. Υποχρεωθήκαμε και πήραμε επώδυνα μέτρα και έγιναν και σφάλματα αλλά αποτρέψαμε τα χειρότερα» επισήμανε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:

«Παραδίδω μία χώρα χωρίς ελλείμματα, με ασφάλεια για τον πολίτη, μία χώρα που συντεταγμένα βγαίνει από την κρίση. Παραδίδω μία χώρα που είναι μέλος της ΕΕ και του ευρώ. Για το καλό του τόπου, εύχομαι η επόμενη κυβέρνηση αυτά τα κεκτημένα να τα διατηρήσει. Έχω ήσυχη συνείδηση, γιατί είπα την αλήθεια μέχρι τέλους στον λαό. Εύχομαι να μην επαληθευτούν οι προβλέψεις μου».

Για το εκλογικό αποτέλεσμα είπε ότι η ΝΔ άντεξε και παραμένει όρθια, καθώς παρά τα δύσκολα μέτρα που πάρθηκαν, το κόμμα φαίνεται να έχασε μόνο δύο μονάδες σε σχέση με το 2012. Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η ΝΔ παραμένει έτοιμη να παίξει ρόλο ως εγγύηση της ευρωπαϊκής σταθερότητας της ασφάλειας και των μεταρρυθμίσεων.

Τηλεφωνική επικοινωνία με Τσίπρα

Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο συνεχάρη για την εκλογική του νίκη.,

«Το εκτιμώ αυτό», του είπε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι «αυτό είναι πολιτικός πολιτισμός».

Τον κ. Τσίπρα συνεχάρη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Α.Σαμαράς: Ο λαός μίλησε. Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη
Source: evros24

Tags:

06AM Ibiza

Underground radio

Current track
TITLE
ARTIST