Δεν παραιτείται ο Σαμαράς, κάνει έκτακτο συνέδριο

Αναρτήθηκε από στις 25/01/2015

pagwse to maksimou ti tha kanei o samaras.w l

Τις τελικές αποφάσεις πήρε ο αρχηγός της ΝΔ Α. Σαμαράς, λίγο μετά την παγίωση του τελικού εκλογικού αποτελέσματος.
Ο Α. Σαμαράς, δήλωσε συνεργάτης του, δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από την ηγεσία, θα εγγυηθεί την ενότητά της παράταξης και θα προχωρήσει σε έκτακτο συνέδριο για τον επαναπροσδιορισμό της φυσιογνωμίας της ΝΔ.

«Εγώ δεν φεύγω. Είμαι εδώ…», φέρεται να είπε o πρόεδρος της ΝΔ και σε αυτό το κλίμα θα είναι και η δημόσια δήλωσή του, μετά την ανακοίνωση του πρώτου συγκεντρωτικού αποτελέσματος από το υπουργείο Εσωτερικών. Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να προβεί σε λίγο σε δήλωση στο Ζάππειο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα τηλεφωνήσει και στον Α. Τσίπρα προκειμένου να τον συγχαρεί για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα εξαγγείλει έκτακτο συνέδριο χωρίς στην ατζέντα του αλαλγή ηγεσίας, εκτός κι αν το ζητήσει κάποιο στέλεχος του κόμματος.
Στη ΝΔ μπορεί να είχαν προειδοποιηθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα για το χειρότερο σενάριο, αλλά το αποτέλεσμα των exit poll πάγωσε στην κυριολεξία τη Συγγρού και κυρίως το Μαξίμου.

Ο κ. Σαμαράς βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Λ. Συγγρού. Ο προβληματισμός είναι έντονος και όλοι αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις δηλώσεις που θα κάνει ο Αντώνης Σαμαράς όταν θα έχει στη διάθεσή του το επίσημο αποτέλεσμα από το ΥΠΕΣ. Ωστόσο σε μία πρώτη αντίδραση συνεργατών του Πρωθυπουργού σημειώνεται ότι η ΝΔ έδωσε μια δύσκολη μάχη και τα προηγούμενα 2,5 χρόνια έκανε αυτό που ήταν καλύτερο για τη χώρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του πίστευαν μέχρι την ύστατη ώρα ότι οι αναποφάσιστοι θα μπορούσαν να «γυρίσουν» σε ένα βαθμό τις δημοσκοπήσεις και θα απέτρεπαν την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ μειώνοντας και τη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων.

Στην πίσω πλευρά του μυαλού του απερχόμενου πρωθυπουργού ήταν μια διαχειρίσιμη ήττα με την εισήγηση του Χρύσανθου Λαζαρίδη για μια «αριστερή παρένθεση» να επανέρχεται στο τραπέζι εκ των εξελίξεων.
Ωστόσο το αποτέλεσμα των exit poll με τον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ του 35 και του 39% και τη ΝΔ μεταξύ του 23 και του 27%, ήταν στην κυριολεξία καταστροφικό για τους σχεδιασμούς του κ. Σαμαρά και των συνεργατών του. Μέχρι προχθές θεωρούσαν ότι μια διαφορά κοντά στο 7% θα έδινε τη δυνατότητα στον Α. Σαμαρά να «διαφύγει» ανακοινώνοντας την επομένη των εκλογών τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του κόμματος όπου θα διεκδικούσε εκ νέου την προεδρία.

Η σημερινή διαφορά, αν επιβεβαιωθούν τα exit poll, η οποία προσεγγίζει το 12% και το εξαιρετικά πιθανό ενδεχόμενο αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ακόμη και με 158 έδρες, προϊδεάζει για δραματικές εξελίξεις τις επόμενες ώρες αφού τα κορυφαία στελέχη του κόμματος θα ζητήσουν «την κεφαλήν επί πίνακι» του κ. Σαμαρά.

Ήδη Ντόρα Μπακογιάννη και Ευάγγελος Μεϊμαράκης χτύπησαν προεκλογικό καμπανάκι στο Μαξίμου με αιχμή την προεκλογική τακτική, τη ρητορική του φόβου και το άνοιγμα στους δεξιότερα της ΝΔ ψηφοφόρους.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες σε χθεσινοβραδινή σύσκεψη στελεχών, κοντά στη Ντόρα Μπακογιάννη, αποφασίσθηκε ότι με ένα ποσοστό κάτω από το 25% δεν μπορεί να υπάρξει επόμενη ημέρα στη ΝΔ με το τιμόνι του κόμματος στα χέρια του Α. Σαμαρά.

Ωστόσο όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ ο κ. Σαμαράς επιλέγει τελικά τη λύση του έκτακτου συνεδρίου.
Thetoc.gr

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Δεν παραιτείται ο Σαμαράς, κάνει έκτακτο συνέδριο
Source: evros24

Tags:

06AM Ibiza

Underground radio

Current track
TITLE
ARTIST