6 λόγοι για τους οποίους δεν ξεφουσκώνει η κοιλιά σας

Written by on 26/05/2015

belly

 

Μπορεί να τρέφεστε με ό,τι πιο ελαφρύ υπάρχει το τελευταίο διάστημα, μιας και το καλοκαίρι έφτασε και εσείς ετοιμάζεστε για τις παραλίες, όμως ακόμα δεν μπορείτε να καταλάβετε για ποιον λόγο η κοιλιά σας συνεχίζει να μοιάζει πρησμένη, παρά την προσοχή που δείχνετε. Διαβάστε παρακάτω 6 λόγους που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό.

1. Το αλάτι
Δημιουργεί κατακράτηση υγρών, κάτι που σας πρήζει, οπότε αποφύγετέ το όσο μπορείτε και πιείτε όσο περισσότερο νερό γίνεται, ώστε να αποβληθεί από τον οργανισμό σας.

2. Η δυσκοιλιότητα
Κάνει την κοιλιά να φαίνεται μεγαλύτερη, χωρίς να έχετε περιττό λίπος εκεί, οπότε θα πρέπει να προσέξετε τη λειτουργία του εντέρου σας, καταναλώνοντας φρούτα, λαχανικά και τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες.

3. Η κληρονομικότητα
Σύμφωνα με έρευνες, το τοπικό πάχος είναι κληρονομικό. Παρ’ όλα αυτά, μπορείτε να το καταπολεμήσετε με άσκηση και σωστή διατροφή.

4. Το είδος των λιπαρών
Κάποια λίπη είναι χειρότερα από άλλα και προσθέτουν λίπος στο σημείο της κοιλιάς και γύρω από αυτήν.

5. Το πολύ αλκοόλ
Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ οδηγεί στη δημιουργία λίπους γύρω από την κοιλιά, μιας και το συκώτι προσπαθεί να μεταβολίσει τόσο πολύ αυτήν την ουσία, που παραμελεί το λίπος, το οποίο συσσωρεύεται στο σωσίβιο.

6. Το άγχος
Όταν στρεσάρεστε πολύ, ο οργανισμός σας παράγει την ουσία κορτιζόλη, η οποία ευθύνεται για την κατακράτηση των υγρών, επομένως η κοιλιά σας πρήζεται.

Περισσότερα: 6 λόγοι για τους οποίους δεν ξεφουσκώνει η κοιλιά σας | E-Radio.gr Daily

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


06AM Ibiza

Underground radio

Current track
TITLE
ARTIST