Άνδρες δώστε προσοχή: Γιατί πρέπει πάση θυσία να εκσπερματώνετε συχνά;

Αναρτήθηκε από στις 25/05/2015

3422af96208cf30e4d629540a94c8f42

 

Κατά τη διάρκεια του… ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ, οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν για ακόμη μία φορά ότι το σeξ είναι ευεργετικό για την υγεία του άνδρα.

Μάλιστα, τόνισαν πως η συχνή εκσπερμ@τιση είναι πιθανότατα ο βασικότερος τροποποιήσιμος παράγοντας κινδύνου για τον καρκίνο του προστάτη.
Τροποποιήσιμος θεωρείται ένας παράγοντας κινδύνου όταν είναι στο χέρι μας να μεταβάλλουμε τις πιθανότητες εκδήλωσης μιας πάθησης μέσω αλλαγών στις καθημερινές μας συνήθειες, όπως η διατροφή και η σωματική άσκηση.
Για παράδειγμα, οι περισσότεροι από τους παράγοντες κινδύνου για την καρδιοπάθεια, όπως η υπέρταση, η καθιστική ζωή και η παχυσαρκία, είναι τροποποιήσιμοι.
Αντιθέτως, όσον αφορά τον καρκίνο του προστάτη οι βασικότεροι παράγοντες κινδύνου είναι τα γονίδια και το οικογενειακό ιστορικό και οι παράγοντες αυτοί δεν είναι τροποποιήσιμοι.
Μελέτη που είχε δημοσιευθεί το 2004 στην επιθεώρηση JAMA ήταν από τις πρώτες που υπέδειξαν ότι η συχνή εκσπερμ@τιση συσχετίζεται με το μειωμένο κίνδυνο καρκίνου στον προστάτη.
Οι ερευνητές επεκτείνουν αυτά τα ευρήματα και επιβεβαιώνουν την ευεργετική επίδραση της εκσπερμ@τισης βάσει ποιοτικών δεδομένων και συγκεκριμένα στοιχείων που αφορούσαν σχεδόν σε 32.000 άνδρες και που κάλυπταν συνολικά διάστημα 18 ετών.
Τι εννοούμε όταν λέμε «συχνή» εκσπερμ@τιση και πόσο μειώνεται ο κίνδυνος
Οι αναλύσεις των ερευνητών υπέδειξαν ότι οι άνδρες που εκσπερμ@τίζουν τουλάχιστον 21 φορές το μήνα αντιμετωπίζουν μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη σε ποσοστό 20% σε σύγκριση με άνδρες που έφταναν σε οργ@σμό 7 με 8 φορές το μήνα.
Η συχνότητα εκσπερμάτισης φαίνεται να είναι λοιπόν αντιστρόφως ανάλογη του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου στον προστάτη.
Έτσι, οι ερευνητές εκτιμούν πως ο αριθμός 21 δεν αποτελεί «στόχο», αλλά είναι ενδεικτικός της ευεργετικής επίδρασης του οργ@σμού στην υγεία του άνδρα.

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Συνεχίστε την ανάγνωση

06AM Ibiza

Underground radio

Current track
TITLE
ARTIST