3 καλοί λόγοι για να φοράς πρώτα concealer και μετά το foundation

3 καλοί λόγοι για να φοράς πρώτα concealer και μετά το foundation

 • Αν είσαι και εσύ beauty addict, τότε σίγουρα κάποια στιγμή θα έχεις αναρωτηθεί αν πρέπει να εφαρμόζεις πρώτα το concealer σου ή την βάση σου. Και μπορεί η αλήθεια να είναι ότι η σειρά με την οποία χρησιμοποιούμε τα beauty προϊόντα μας να διαφέρει ανάλογα με τις προσωπικές μας προτιμήσεις, ωστόσο οι ειδικοί αποκαλύπτουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα σύμφωνα με την σειρά που θα ακολουθήσουμε. Κάπως έτσι, λοιπόν, εμείς βρήκαμε 3 λόγους που μας έπεισαν να εφαρμόζουμε το concealer μας πριν από το foundation.

   

  Έλεγχος της ποσότητας του foundation:

  Η εφαρμογή του concealer πριν από το foundation μας μπορεί να είναι ωφέλιμη, καθώς πιθανότατα θα καταλήξουμε να χρησιμοποιούμε λιγότερη ποσότητα από το make-up μας. Επιπλέον αν δεν έχουμε ανάγκη από έντονη κάλυψη, ίσως να αποφασίσουμε να αποφύγουμε την καθημερινή χρήση του foundation μας.

  Underpainting για διάρκεια και αντοχή:

  Ο Gilbert Soliz, make-up asritst της Paris Hilton, λέει ότι του αρέσει να χρησιμοποιεί το concealer πριν από το foundation για να επιτύχει μια τεχνική που ονομάζεται «underpainting», όπου το concealer χρησιμοποιείται για να τονίσει το πρόσωπό μας. «Ξεκινάμε βάζοντας μόνο concealer και τονίζοντας τα ζυγωματικά και το περίγραμμά μας. Μετά εφαρμόζουμε από πάνω το foundation». Αυτή η τεχνική, όπως λέει ο ίδιος, θα δώσει στο μακιγιάζ μας μεγαλύτερη διάσταση και μεγάλη αντοχή.

  Σωστός χρωματικός τόνος:

  Εάν το concealer μας είναι αρκετά ελαφρύ και πολύ ανοιχτό, τότε η εφαρμογή του foundation πάνω από το concealer, μπορεί να βοηθήσει στο σωστό χρωματικό αποτέλεσμα.

   

  conc2

   

  Πηγή: elle.gr

Συντάκτης

ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

06:00 - 08:00
DAILY KOUS KOUS