Δείτε την πιο εντυπωσιακή εικόνα στο παγκόσμιο Ίντερνετ

Αναρτήθηκε από στις 07/11/2015

Μάλλον η εικόνα που θα δείτε παρακάτω, δεν θα σας προκαλέσει κάποιον ιδιαίτερο θαυμασμό, όμως αποτελεί την πιο «εντυπωσιακή» εικόνα του διαδικτύου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Προφανώς και θα αναρωτηθείτε για ποιον λόγο να συμβαίνει αυτό, όμως υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση που θα σας δώσει την απάντηση. Η συγκεκριμένη εικόνα λοιπόν, αποκαλείται ως «η πιο εντυπωσιακή εικόνα του διαδικτύου», χάρη στην εκτίμηση που έκανε ένα εργαλείο δοκιμής της επίδρασης που έχουν οι εικόνες στο ανθρώπινο μυαλό.

Πιο συγκεκριμένα, μια ομάδα επιστημόνων με ειδίκευση στη νευρο-επιστήμη, που εργάζεται για την EyeQuant, δημιούργησε έναν αλγόριθμο που βαθμολογεί μια ιστοσελίδα ή μια εικόνα, ανάλογα με το πόσο «εντυπωσιακή» είναι. Προκειμένου το λογισμικό αυτό να καταλήξει σε ένα αποτέλεσμα, χρησιμοποιεί δύο παραμέτρους, την προσοχή που του δείχνουν οι παρατηρητές, δηλαδή σε ποια σημεία της εικόνας θα εστιάσουν, καθώς και την σαφήνεια, δηλαδή το πόσο σαφές είναι το σχέδιο της.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το λογισμικό αντιγράφει κατά 90% την ανθρώπινη αντίδραση και συμπεριφορά. Η εικόνα που σήμερα θεωρείται λοιπόν ως η πιο εντυπωσιακή, έρχεται από τη δεκαετία του ’80, από ένα παιχνίδι της σειράς Dino-Wars και βαθμολογήθηκε με 95%.


Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


06AM Ibiza

Underground radio

Current track
TITLE
ARTIST