Γιατί οι Γερμανοί λατρεύουν να κάνουν… yυμνισμό;

Συντάχθηκε από ενεργοποίηση 13/05/2015

nudists2

 

Μπορεί η Γερμανία να θεωρείται μια από τις πιο συντηρητικές χώρες, λόγω της νοοτροπίας των κατοίκων της, όμως όταν πρόκειται για τον yυμvισμό, όλα ανατρέπονται, μιας και αποτελεί μια από τις αγαπημένες τους συνήθειες.

Μάλιστα, στην εν λόγω χώρα ο yυμvισμός είναι γνωστός ως η Ένωση «Κουλτούρα Ελεύθερου Σώματος» και αποτελεί μια αγαπημένη δραστηριότητα, ειδικότερα στην Ανατολική Γερμανία. Μια από τις πιο συνηθισμένες εικόνες του καλοκαιριού στα πάρκα του Βερολίνου και του Μονάχου είναι οι ολόyυμvοι άνθρωποι μέσης ηλικίας, που κάθονται ανενόχλητοι και διαβάζουν τις εφημερίδες και τα βιβλία τους, φορώντας μόνο το καπελάκι τους.

Όπως αναφέρει το CNN, η αποστροφή των Γερμανών για τα ρούχα ξεκίνησε τον 19ο αιώνα, όταν η έκθεση του σώματος στο ηλιακό φως άρχισε να θεωρείται θεραπευτική, κυρίως για όσους υπέφεραν από ασθένειες όπως η φυματίωση και οι ρευματισμοί.

Το 1920 ανοίγει και η πρώτη παραλία yυμvιστών της χώρας, όμως μετά από 13 χρόνια η κυβέρνηση αποφασίζει να απαγορεύσει αυτές τις παραλίες, καθώς αποτελούν μέρη συγκέντρωσης «μαρξιστών και ομοφυλόφιλων». Όμως ο yυμvισμός δεν έχασε τη δημοτικότητά του, ενώ υιοθετήθηκε ακόμα και από τους SS. Φαίνεται πως μέχρι και η Angela Merkel έκανε τον yυμvισμό της όσο ήταν νέα!

Περισσότερα: Γιατί οι Γερμανοί λατρεύουν να κάνουν… yυμνισμό; | E-Radio.gr Daily

Λέξεις κλειδιά:

Απόψεις του αναγνώστη

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα Yποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται με %s


06AM Ibiza

Underground radio

Current track
TITLE
ARTIST