Η Ιστορία του λογότυπου Google: Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Συντάχθηκε από ενεργοποίηση 02/09/2015

istoria_logotypou_google_416_355

Δείτε σε ένα μόνο βίντεο όλη την Ιστορία του λογοτύπου Google. Η μηχανή αναζήτησης άλλαξε… εμφάνιση και μας δείχνει την ιστορία του λογοτύπου της Google Μέσα από έναDoodle.

 

Όταν κάποιος μπαίνει στην κεντρική σελίδα της μηχανής αναζήτησης, το λογοτυπο google αντικαθίσταται από το νέο, ελαφρώς ανανεωμένο, λογότυπο… Όπως αναφέρει η εταιρία, το λογότυπο αυτό γίνεται κομμάτι της νέας οικογένειας που περιλαμβάνει τις κουκίδες του Google και το εικονίδιο G.
Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, Google, μέσα από το σημερινό της Doodle μας διηγείται με κάθε λεπτομέρεια την ιστορία της. Η Google ενημερώνει τους χρήστες της σε όλο τον κόσμο σχετικά με την ανάπτυξή της ως εταιρεία μέσα σε περισσότερο από μία δεκαετία. Αυτή είναι η ιστορία του λογοτύπου Google…
Το 1998 ο Larry Page και ο Sergey Brin χρησιμοποιούν το πρώτο λογότυπο για την μεταπτυχιακή τους εργασία στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.
Τον Σεπτέμβριο του 1998 το Google γίνεται google.com και μοιράζεται την έκδοση beta με όλο τον κόσμο.
Στις 30 Αυγούστου του 1998 η ομάδα πηγαίνει στο φεστιβάλ του «Φλεγόμενου Ανθρώπου» και δημιουργεί το πρώτο Doodle ως μήνυμα «εκτός γραφείου».
Τον Μάιο του 1999 το λογότυπο παραμένει παιχνιδιάρικο με πιο εκλεπτυσμένη όψη με τη χρήση της γραμματοσειράς Catull.
Τον Μάιο του 2010 το λογότυπο φωτίζεται και εμφανίζει μια μειωμένη σκίαση. Τον Σεπτέμβριο του 2013 το λογότυπο παραμένει επίπεδο με κάποιες τυπογραφικές τροποποιήσεις.
Τον Σεπτέμβριο του 2015 το λογότυπο της Google γίνεται κομμάτι μιας νέας οικογένειας που περιλαμβάνει τις κουκκίδες του Google και το εικονίδιο «G».
Πως φτάσαμε στο Google; Οι Larry Page και Sergey Brin γνωρίζονται στο Στάνφορντ. Ο Larry, 22 ετών, απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, θέλει να εγγραφεί στη σχολή. Ο Sergey, 21 ετών, αναλαμβάνει να τον ξεναγήσει στο χώρο.
Ο Larry και ο Sergey αρχίζουν να συνεργάζονται σε μια μηχανή αναζήτησης που λέγεται BackRub. Το BackRub λειτουργεί σε διακομιστές του Στάνφορντ για περισσότερο από έναν χρόνο. Τελικά, το εύρος ζώνης που χρησιμοποιεί είναι πολύ μεγάλο για το πανεπιστήμιο.
Το Google.com καταχωρίζεται ως τομέας στις 15 Σεπτεμβρίου. Το όνομα –ένα λογοπαίγνιο με τη λέξη «googol», η οποία είναι ένας μαθηματικός όρος για τον αριθμό που ξεκινάει με το ψηφίο 1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά– εκφράζει το στόχο του Larry και του Sergey να οργανώσουν έναν φαινομενικά απεριόριστο όγκο πληροφοριών στον ιστό.
Το 1998 οι Larry Page και ο Sergey Brin χρησιμοποιούν το πρώτο λογότυπο, που περιλαμβάνει και ένα θαυμαστικό στο τέλος για την μεταπτυχιακή τους εργασία στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Τον ίδιο χρόνο η ίδια ομάδα πηγαίνει φεστιβάλ φλεγόμενου ανθρώπου και φτιάχνει το πρώτο της doodle ως μήνυμα «εκτός γραφείου» (με το ανθρωπάκι στο μεσαίο O). Με τη χαρακτηριστική λέξη BETA, η google συστήνεται στον κόσμο.
Ένα χρόνο μετά το λογότυπο χάνει το θαυμαστικό του και γίνε

ται πιο κομψό, αποκτώντας σκιάσεις. Το 2010 το λογότυπο φωτίζεται και εμφανίζει μια μειωμένη σκίαση. Το Σεπτέμβριο του 2013 το λογότυπο, αν και  παραμένει επίπεδο, εμφανίζει κάποιες τυπογραφικές τροποποιήσεις.

Λέξεις κλειδιά:

Απόψεις του αναγνώστη

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα Yποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται με %s


06AM Ibiza

Underground radio

Current track
TITLE
ARTIST