Υγρό κέικ σοκολάτας με 5 υλικά!

Αναρτήθηκε από στις 07/03/2016

Μια συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο κέϊκ. Μόλις βγει από τον φούρνο, είναι σχεδόν ρευστό και ταιριάζει καταπληκτικά με μία μπάλα παγωτό βανίλια. Αργότερα, μόλις κρυώσει και σταθεροποιηθεί, μοιάζει με ζουμερό, μαλακό μπράουνι. Και στις δύο εκδοχές είναι τέλειο.

Υλικά

  • 260 γρ. κουβερτούρα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης [35% λιπαρά]
  • 2 αυγά + 2 κρόκοι
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ με επικάλυψη σοκολάτας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα διαμέτρου 20 – 22 εκ. ή την καλύπτουμε με λαδόκολλα.

Κόβουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Λίγο πριν αρχίσει να κοχλάζει η κρέμα γάλακτος, την αποσύρουμε από την φωτιά και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Αφήνουμε για λίγο κατά μέρος.

Σπάμε σε ένα καθαρό μπολ τα ολόκληρα αυγά και τους δύο κρόκους. Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με έναν αυγοδάρτη. Αδειάζουμε τα αυγά μέσα στο σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Μόλις το μείγμα μας ομογενοποιηθεί εντελώς, το αδειάζουμε στην φόρμα μας και το ψήνουμε για 25 λεπτά.

Πηγή: olastifora


Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


06AM Ibiza

Underground radio

Current track
TITLE
ARTIST