«Ντυμένοι-γυμνοί»: Η νέα παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου

Αναρτήθηκε από στις 31/03/2015

H People παρουσιάζει το Χοροθέατρο ΟΚΤΑΝΑ στην παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου, «Ντυμένοι-γυμνοί». Το σώμα ως εργαλείο ομορφιάς ή ως μηχανή φθοράς «κάλυψη» και «αποκάλυψη». Με αφορμή τη συμπλήρωση των25 χρόνων του, το χοροθέατρο Οκτάνα επιστρέφει στο θέατρο Σημείο 22 χρόνια μετά. 

Πρωταγωνιστές δυο άντρες χωρίς ταυτότητα, ντυμένοι με ρούχα της σύγχρονης καθημερινότητας. Στην εξέλιξη της δράσης θα τα απεκδυθούν, ηθελημένα ή αθέλητα, για να παραμείνουν δυο σώματα γυμνά μέσα σ’ ένα χώρο καθορισμένο, από τον οποίο είναι αδύνατο να ξεφύγουν. Ο χώρος, άδειος από αντικείμενα, τονίζει την ερημιά που περικυκλώνει τα πρόσωπα και που κάνει οδυνηρή την υποχρεωτική συνύπαρξή τους. 
Μέσα από τη διεκδίκηση των ρούχων και την αντιπαράθεση του γυμνού και του ντυμένου, «μεταμφιεσμένου» σώματος επιδιώκεται η απόκτηση μιας αληθινής ταυτότητας, η επανεύρεση του χαμένου εαυτού, που ισοδυναμεί με την ανακάλυψη του χαμένου παραδείσου. Οι δύο ερμηνευτές, απόγονοι του Κάιν και του Άβελ, κληρονόμοι του Προπατορικού Αμαρτήματος, θα αγωνιστούν να κατοχυρώσουν την ύπαρξή τους σε ένα σύμπαν που δεν χωράει και τους δυο. Ο Κήπος της Εδέμ έχει αμετάκλητα χαθεί παρασύροντας στο έρεβος την αθωότητά τους. Η αδελφοκτονία θα πραγματοποιηθεί και θα δώσει μοιραία τη θέση της στην ενοχή.
Πρόκειται για μία παράσταση εσωτερικής αναζήτησης και περιπλάνησης στο άγνωστο σύμπαν που κρύβεται εντός μας, για δύο ερμηνευτές, τον Γιάννη Νικολαίδη και τον Τάσο Καραχάλιο.
Δημιουργία, Χορογραφία, Σκηνικό: Κωνσταντίνος Ρήγος 
Δραματουργία: Ξένια Αηδονοπούλου
Ερμηνεύουν: Τάσος Καραχάλιος, Γιάννης Νικολαϊδης
Διεύθυνση & Εκτέλεση Παραγωγής: Άγγελος Παναγόπουλος
Παραγωγή: Χοροθέατρο Οκτάνα / People Entertainment Group
Ακατάλληλο για άτομα κάτω των 18 ετών. 
Τιμή εισιτηρίου: Είσοδος: 14 Κανονικό & 10 Μαθητικό / Νεανικό (έως 22 ετών) / Φοιτητικό / Ανέργων / Πολυτέκνων / ΑμΕΑ / Άνω των 65 ετών
Προπώληση: Viva.gr (www.viva.gr/tickets/theatre/simeio/dymenoi-gymnoi/), τηλ. 11876 και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC, ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, SEVEN SPOTS, IANOS, RELOAD.
Θέατρο Σημείο – Χαριλάου Τρικούπη 4, Καλλιθέα (πίσω από το Πάντειο) 
Τηλ. επικοινωνίας: 210 9229579, 6944870333 E-mail: [email protected]

 


Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Συνεχίστε την ανάγνωση

06AM Ibiza

Underground radio

Current track
TITLE
ARTIST