Ο Διαμαντής εμφανίζεται στο γλέντι του γάμου του Ματθαίου και της Αναστασίας στα Χανιά και προκαλεί απρόβλεπτες αντιδράσεις…

Written by on 25/10/2015

mprousko (1)

Πυρετώδεις είναι οι ετοιμασίες καθώς έχει φτάσει η μέρα του γάμου του Ματθαίου με την Αναστασία. Παράλληλα τηρούνται πιστά και όλα τα κυπριακά έθιμα τόσο για την Αναστασία και το Ματθαίο όσο και για τους καλεσμένους του γάμου. Μοναδική «πληγή» στο γάμο είναι η άρνηση της γιαγιάς Ανδριανής να παρευρεθεί όπως και του Σήφη, κάτι που στεναχωρεί τον Ματθαίο. .

Παράλληλα ο πατέρας της Αναστασίας, ο Παύλος, ζητά από τον Ματθαίο να του υποσχεθεί ότι θα την προσέχει ενώ τον προειδοποιεί ότι υπάρχουν εχθροί που πιθανώς να θελήσουν να τους κάνουν κακό. Ο Πάτροκλος και η Δήμητρα βρίσκονται σε μια πολύ τρυφερή στιγμή αλλά τους πετυχαίνει απρόοπτα η Κωνσταντίνα και μένει άναυδη.

Ο Παύλος δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του την Χρυσάνθη. Όταν μάλιστα τη συναντά στη Λευκωσία, της ζητά να είναι και πάλι μαζί ωστόσο η στάση της Χρυσάνθης τον εκπλήσσει. Στο μεταξύ αρχίζει η τελετή για το γάμο και μια πολύ μεγάλη έκπληξη, δίνει χαρά τους μελλόνυμφους…
Όλοι έχουν εκπλαγεί από την εμφάνιση στο γάμο του Σήφη και της γιαγιάς Ανδριανής, γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα το Ματθαίο και την Αναστασία. Η χαρά όμως δεν θα κρατήσει πολύ για τους συγγενείς και τη διαδέχεται μια δυσάρεστη αυτή τη φορά έκπληξη που προκαλεί η Αναστασία καθώς τη στιγμή της βάφτιση του μωρού ακούγεται το όνομα Διαμαντής.

Την ίδια στιγμή η Χρυσάνθη εφοδιασμένη με ένα χάρτη, ψάχνει κάθε σπιθαμή ένα στο κτήμα Δημοσθένους για να βρει ένα συγκεκριμένο σημείο. Παράλληλα στην Κρήτη, η Όλγα, η Αλίκη και ο Κίκης είναι παρέα και το ρίχνουν στο ποτό για να αντιμετωπίσει ο καθένας τα προβλήματά του. Ο Μανωλιός έχει μαζί του τη ράβδο χρυσού και προσπαθεί να την πουλήσει.

Ο Αχιλλέας τον βλέπει και διασκεδάζει ενώ αρνείται όταν προσπαθεί να προσεγγίσει και τον ίδιο ως αγοραστή. Από την άλλη, η Μελίνα δεν συμμερίζεται τον τρόπο του Αχιλλέα και περισσότερο φοβάται για το Μανωλιό μην τυχόν τον κλέψουν. Στο μεταξύ στο γάμο η Δάφνη τα έχει πιει και ο Μάρκος εκπλήσσεται από τις δημόσιες δηλώσεις της. Η Χρυσάνθη φεύγει για την Ελβετία και για κάποιον άγνωστο λόγο αυτό χαροποιεί το Νικηφόρο. Ο Σήφης μαζί με τη Στεφανία επιστρέφουν στα Χανιά. Όταν όμως η Στεφανία αντιλαμβάνεται ότι το πρώτο μέλημα του Σήφη είναι να δει την Όλγα, καταφεύγει σε ένα κοντινό της πρόσωπο ώστε να τη βοηθήσει να φύγει απ’ το σπίτι…
Κάθε μέρα που περνά ο Σήφης και η Όλγα αισθάνονται όλο πιο σίγουροι για τα αισθήματα που τρέφει ο ένας για τον άλλο. Την ίδια στιγμή η Στεφανία δεν πιστεύει τίποτα από όσα της λέει ο Σήφης και έχει βάλει σκοπό να φύγει από το σπίτι. Τα σχέδια της Στεφανίας όμως γίνονται αντιληπτά από το Σήφη ο οποίος εκνευρίζεται και αυτή τη φορά κρατά σκληρή στάση απέναντί της. Η χρυσή ράβδος του Μανωλιού περνάει τυχαία στα χέρια του Μηνά που την κρύβει χωρίς να πει τίποτα.

Έτσι ο Μανωλιός τα χάνει όταν παίρνει είδηση ότι εξαφανίστηκε και τρέμει και μόνο στη σκέψη για το πως θα αντιδράσει η Κωνσταντίνα. Η Δήμητρα βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση και εξομολογείται στον Πάτροκλο ότι είναι εpωτευμένη μαζί του. Από την άλλη, η Κωνσταντίνα που τους βλέπει να φιλιούνται, μαζί με τη Δάφνη, κάνουν προσπάθεια να προσεγγίσουν τον Πάτροκλο για να του μιλήσουν.

Η Βασιλική αρχίζει να προβληματίζεται από την αλλόκοτη συμπεριφορά του Μηνά ενώ ο Αχιλλέας αισθάνεται παραμελημένος και παραπονιέται στην Μελίνα. Τα εpωτικά pαvτεβουδάκια μεταξύ Νεκτάριου και Αλεξάνδρας συνεχίζονται ωστόσο η κατάσταση αρχίζει να μπλέκει όταν ο Νεκτάριος εκδηλώνει ενδιαφέρον για κάτι περισσότερο. Στο μεταξύ μια έκπληξη περιμένει το Ματθαίο ο οποίος μαζί με την Αναστασία βλέπει να βγαίνει από το καινούργιο τους σπίτι ο ίδιος άντρας που ήθελε να του πουλήσει το σκάφος και τον είχε χτυπήσει κατόπιν στο κεφάλι, στην περιπέτεια που πέρασε τότε…
Ο Ματθαίος και η Αναστασία έχουν επιστρέψει στα Χανιά αλλά βρίσκονται αντιμέτωποι με μια μεγάλη έκπληξη όταν μπαίνουν στο σπίτι. Παράλληλα υπάρχουν νέες ετοιμασίες για το γλέντι του γάμου τους. Ο Μανωλιός εξοργίζεται όταν μαθαίνει πως ο Κίκης είχε δώσει τη ράβδο χρυσού στην Κωνσταντίνα και πάει να τον βρει για να του ζητήσει εξηγήσεις ενώ ο Μηνάς «σκίζεται» να εξυπηρετήσει τη Βασιλική γιατί πιστεύει ότι είναι έγκυος.

Η Δάφνη για ακόμη μια φορά κάνει πίσω στο θέμα του γάμου και μετανιώνει που το υποσχέθηκε στο Μηνά. Ο Διαμαντής, δεν σταματά να σχεδιάζει την επόμενή του κίνηση για να εκδικηθεί τους Ματθαίους, και για τον ίδιο σκοπό προσκαλείται σε ένα παράξενο και κρυφό ραντεβού. Από την άλλη ο Διαμαντής εμφανίζεται στο γλέντι του γάμου του Ματθαίου και της Αναστασίας στα Χανιά και προκαλεί απρόβλεπτες αντιδράσεις.
Ο Διαμαντής δείχνει να μπαίνει και πάλι στο παιχνίδι.

Μετά την αναταραχή που προκάλεσε στο γλέντι, ετοιμάζεται να αγοράσει πολλά στρέμματα με αμπέλια, καλυμμένος πίσω από το όνομα της νύφης του, της Άννας. Παράλληλα ο Νικηφόρος προσπαθεί να προσεγγίσει το Διαμαντή με δόλιο σκοπό. Ο Ματθαίος και η Αναστασία ετοιμάζονται για το ταξίδι του μέλιτος στη Μύκονο, αφήνοντας προς στιγμήν τις διαφορές τους στην άκρη.

Ο Μηνάς κάνει τα πάντα για να εξυπηρετεί τη Βασιλική, μιας και όπως αναφέρθηκε πιστεύει ότι είναι έγκυος, ωστόσο αντί να τη χαροποιήσει τη γεμίζει με υποψίες ότι τον απατά. Η Στεφανία θυμώνει όταν ο Μανωλιός κάνει λόγο μπροστά της για την… τρυφερή συνάντηση του Σήφη με την Όλγα.

Από την άλλη η αγάπη της Στεφανίας για τη Μελίνα κάνει τον Αχιλλέα να αισθάνεται ανασφάλεια και η Δάφνη που το καταλαβαίνει προσπαθεί να τον ηρεμήσει. Στο μεταξύ ο Αχιλλέας, χωρίς να πει κάτι στη Μελίνα, συναντιέται κρυφά με το Σήφη και του μιλά για τους φόβους που έχει ότι οι ζωές τους βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο….


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


06AM Ibiza

Underground radio

Current track
TITLE
ARTIST