Πώς πλένονται σωστά τα τζιν για να μη χαλάσουν ποτέ

Written by on 24/04/2015

tzin-katharisma1

Τα τζιν μπορεί να τα θεωρούμε όλοι… άθραυστα, όμως στην πραγματικότητα θέλουν ειδική φροντίδα για να μη φθαρούν και να μη χάσουν το χρώμα τους.

Οι περισσότεροι τα πετούμε απλά στο πλυντήριο και στη συνέχεια στο στεγνωτήριο, ωστόσο αυτό δεν είναι και ό,τι καλύτερο, δεδομένου ότι το ζεστό νερό κάνει τα τζιν να μαζεύουν και να ξεθωριάζουν.

Για να μείνει το τζιν σας για πάντα σαν καινούργιο, αρκεί να ακολουθήσετε πιστά τις παρακάτω οδηγίες:

  • Πλύντε τα τζιν σας περιστασιακά, όχι κάθε φορά που τα φοράτε.
  • Αποφύγετε να τα βάζετε στο πλυντήριο. Αν δεν υπάρχει άλλη λύση, βάλτε τα στο πλυντήριο γυρισμένα από την ανάποδη και πλύνετέ τα σε πρόγραμμα για ευαίσθητα.
  • Ποτέ μην βάζετε το τζιν στο στεγνωτήριο. Απλώστε το κάπου να στεγνώσει με την… ησυχία του. Προσοχή, δεν το απλώνουμε ποτέ στον ήλιο.
  • Αποφύγετε να το πλένετε με σαπούνι. Πλύνετέ το με ξύδι, το οποίο δρα σαν φυσικό καθαριστικό και βοηθά το χρώμα να μένει στη θέση του. Συγκεκριμένα, γεμίστε μια λεκανίτσα με κρύο νερό, διαλύστε μια κούπα ξίδι, βάλτε το τζιν σας μέσα και αφήστε το για περίπου μια ώρα. Αλλά και για τους λάτρεις του πλυντηρίου, μπορούν να βάλουν το τζιν στον κάδο σε κρύο πρόγραμμα και αντί για απορρυπαντικό, να βάλουν μια κούπα ξίδι. Η μυρωδιά του ξιδιού θα φύγει καθώς το ρούχο θα στεγνώνει.
  • Όταν υπάρχει κάποιος τοπικός λεκές, μην σπεύσετε να βάλετε το τζιν στο πλυντήριο. Καθαρίστε τον τοπικά με ένα καθαριστικό λεκέδων, το οποίο θα αφήσετε πάνω στον λεκέ για λίγα λεπτά και εν συνεχεία θα το αφαιρέσετε με ένα υγρό πανί.
  • Δοκιμάστε το καθάρισμα με… ατμό. Πώς; Κρεμάστε το στο μπάνιο ενώ θα κάνετε το καuτό σας ντους. Το τζιν θα απορροφήσει τους υδρατμούς και τη μυρωδιά του σαπουνιού και θα μυρίζει σαν φρεσκοπλυμμένο.

Περισσότερα: Πώς πλένονται σωστά τα τζιν για να μη χαλάσουν ποτέ | E-Radio.gr Daily

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


06AM Ibiza

Underground radio

Current track
TITLE
ARTIST