Πώς τελειώνει η αρχαιότερη αντρική ταλαιπωρία

Συντάχθηκε από ενεργοποίηση 30/09/2015

Μια νέα εφεύρεση μας επιτρέπει να ξυριζόμαστε χωρίς να ξυρισζόμαστε. Τόσο περίπλοκα απλό.

shave

Το συγκλονιστικό με τους νέους τρόπους χρηματοδότησης ιδεών και projects είναι πως ενίοτε τα προϊόντα που παράγονται είναι και εξίσου συγκλονιστικά.

Ο Σουηδός Morgan Gustavsson, που εργαζόταν επί 30 χρόνια στον τομέα της κοσμετολογίας, είχε μια πολύ καλή ιδέα από το 2001, όμως περίμενε την εξέλιξη της τεχνολογίας (και των τρόπων χρηματοδότησης) για να την υλοποιήσει. Είχε, λοιπόν, οραματιστεί μια ξυριστική μηχανή που να μην πετάς την κεφαλή της ή τις λεπίδες της κάθε τόσο, επιβαρύνοντας έτσι το περιβάλλον, που να μην απαιτεί τη συνδρομή αφρού ή σαπουνάδας και που να ξυρίζει βαθιά χωρίς να προκαλεί κοψίματα και ερεθισμούς. Και, κυρίως, που να μη στομώνει όταν τη «δανείζεται» η σύζυγος / κοπέλα για να ξυρίσει τα πόδια της και κάποιο άλλο μέρος με πιο ατίθασες τρίχες.

Και εγένετο Skarp.

Όταν ωρίμασαν οι συνθήκες, μαζί με την ομάδα του σχεδίασαν και υλοποίησαν μια φουτουριστική ξυριστική μηχανή, την ονόμασαν Skarp και την παρουσίασαν στο Kickstarter, ζητώντας 160.000 δολάρια για να ξεκινήσουν τη μαζική παραγωγή της. To Skarp τράβηξε αμέσως το ενδιαφέρον 4.500 επενδυτών που ενθουσιάστηκαν με την ιδέα μιας ξυριστικής μηχανής που λειτουργεί με laser και ανατρέπει όλα τα δεδομένα στο ξύρισμα και το grooming γενικότερα. Το ποσό που συγκεντρώθηκε άγγιξε τα 700.000 δολάρια και το Skarp έχει ήδη σταλεί για εκτύπωση (μια ακόμα καινοτομία είναι ότι η ξυριστική μηχανή θα εκτυπώνεται από 3D printers).

Τα laser χρησιμοποιούνται ήδη στην αποτρίχωση, με μόνιμα μάλιστα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τις ως τώρα ανακοινώσεις, το laser της μηχανής τροφοδοτείται από μια απλή μπαταρία ΑΑ και έχει προσδόκιμο ζωής τις 50.000 ώρες – αρκετές για 822 χρόνια καθημερινού ξυρίσματος!Αν μη τι άλλο, οι προδιαγραφές και οι υποσχέσεις του Skarp είναι εντυπωσιακές. Τόσο, που δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση αν δούμε σύντομα την Apple με τη Samsung να κονταροχτυπιούνται για το ποια από τις δύο θα ενσωματώσει την επαναστατική τεχνολογία του στα κινητά της.

Παύλος Παπαφράγκος http://gr.askmen.com/


Απόψεις του αναγνώστη

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα Yποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται με %s


06AM Ibiza

Underground radio

Current track
TITLE
ARTIST