Συχνή εκσπεpμάτιση και ποιότητα σπέpματος: Ποια είναι η σχέση τους

Written by on 14/03/2015

spermatozoario

 

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι άνδρες χάνουν κάθε χρόνο το 2% της δυναμικής τους σπέρματός τους. Αυτό σημαίνει ότι μειώνεται τόσο ο αριθμός των σπερματοζωαρίων όσο και η κινητικότητά τους.

 

Για τα προβλήματα της ανδρικής γονιμότητας, ένα εκ των οποίων είναι η κακή ποιότητα σπέρματος, έχουν ενοχοποιηθεί πολλοί παράγοντες και καταστάσεις.

Τι ισχύει όμως με τη συχνή εκσπερμάτιση; Η συμβουλή που συνήθως δίνουν οι γιατροί στα ζευγάρια που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί είναι να κάνουν σeξ μέρα παρά μέρα, ώστε να υπάρχει χρόνος για να αποκατασταθεί στο «διάλειμμα» ο αριθμός των σπερματοζωαρίων του άνδρα. Αυτό σχετίζεται με την μία πλευρά που υποστηρίζει ότι οι συχνές συνουσίες και κατά συνέπεια η συχνή εκσπερμάτιση ρίχνουν τα επίπεδα του σπέρματος.

Νέες έρευνες ωστόσο, ανατρέπουν τα δεδομένα και υποστηρίζουν ότι το καθημερινό σεξ είναι αποτελεσματικότερο. Επιστήμονες που ασχολούνται με την υπογονιμότητα, ανακάλυψαν πως το καθημερινό σeξ για μια περίοδο επτά ημερών βελτιώνει τη γενετική ποιότητα του σπέρματος, χωρίς να μειώνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων τόσο ώστε να επηρεάσει αρνητικά τη γονιμότητα.

Όταν ένας άνδρας περνά δύο ή τρεις ημέρες χωρίς να εκσπερματώσει, ο αριθμός των σπερματοζωαρίων που αποθηκεύονται στην επιδιδυμίδα, στην κορυφή του όρχεως, αυξάνεται.

Όσο πιο πολύ χρόνο μένουν τα σπερματοζωάρια αυτά στην επιδιδυμίδα, όμως, τόσο μεγαλύτερη γενετική φθορά συσσωρεύουν μέσω της έκθεσης σε θερμότητα και ελεύθερες ρίζες οξυγόνου. Η τακτική εκσπερμάτωση αδειάζει αυτήν τη δεξαμενή σπέρματος, διασφαλίζοντας την έξοδο νεοπαραχθέντος, ανώτερης γενετικής ποιότητας σπέρματος.

Για κάποια ζευγάρια που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί, ίσως το μόνο που λείπει από την προσπάθειά τους να είναι το καθημερινό σeξ τις πιο γόνιμες ημέρες της γυναίκας, υποστηρίζουν πλέον οι ειδικοί.

Η άποψη αυτή ίσως αποδειχθεί σημαντική και για τα ζευγάρια που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση: ο άνδρας καλείται συνήθως να απέχει από την εκσπερμάτωση για τρεις ημέρες προτού δώσει δείγμα σπέρματος για τη γονιμοποίηση των ωαρίων της συντρόφου του και πολλά ζευγάρια δεν κάνουν τακτικά σεξ κατά τη διαδικασία της εξωσωματικής.
Περισσότερα: Συχνή εκσπεpμάτιση και ποιότητα σπέpματος: Ποια είναι η σχέση τους | E-Radio.gr Daily


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


06AM Ibiza

Underground radio

Current track
TITLE
ARTIST