Συμβουλές για τη σωστή φόρτιση του iPhone σας

Αναρτήθηκε από στις 08/02/2015

iPhoneHellas-baterry

Κρατώντας ένα iPhone στα χέρια σας, μπορείτε να κάνετε απίθανα πράγματα. Δυστυχώς όλες αυτές οι λειτουργίες που μας παρέχονται δεν έχουν καμία αξία αν ξεμένουμε συχνά από μπαταρία. Η έλλειψη ενέργειας τη στιγμή που είναι απαραίτητη, δεν είναι προνόμιο μόνο  μιας συσκευής iPhone, αλλά των περισσότερων smartphone.

Οι ειδικοί του ired.gr αντιλαμβανόμενοι της καταστάσεως, σας παραθέτουν απλές οδηγίες συμπεριφοράς για την μπαταρία σας, ώστε να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής της.

Διατηρήστε την μπαταρία σας “σχεδόν” γεμάτη

Το iPhone, φιλοξενεί στο εσωτερικό του, μία μπαταρία λιθίου. Για να μπορείτε να εκμεταλλευτείτε όλες τις ιδιότητες αυτής της μορφής συσσωρευτή, θα πρέπει να τη διατηρείτε σε επίπεδο άνω του 50%, για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της ζωής του. Εάν η δική σας πρακτική είναι η πλήρης αποφόρτιση και φόρτιση της συσκευής, τότε μακροπρόθεσμα μειώνετε τη χωρητικότητά της μπαταρίας της.

Μία φορά το μήνα είναι καλό να πραγματοποιείται πλήρη αποφόρτιση, ώστε να διατηρεί  η μπαταρία τη μνήμη της. Αντίστοιχα, δεν είναι καλό να αφήνετε τη συσκευή σας σε συνεχή φόρτιση.

Οι μπαταρίες λιθίου υπερθερμαίνονται σχετικά εύκολα, παρόλο που ο φορτιστής έχει την ικανότητα να διακόπτει την παροχή ρεύματος μόλις επιτευχθεί πλήρης φόρτιση. Η ιδανική φόρτιση βρίσκεται μεταξύ του ενεργειακού παραθύρου φόρτισης 40-50% έως 80% ώστε να την διατηρήσετε σε πλήρη χωρητικότητα, για μεγαλύτερο διάστημα.

Οριακή χρήση μπαταρίας

Κατά τη χρήση ή μη της συσκευής σας, είναι σχεδόν βέβαιο πως η μπαταρία της κάποια στιγμή θα αχρηστευτεί, όπως και οι περισσότεροι συσσωρευτές. Υπάρχουν όμως μέθοδοι οι οποίες βοηθούν να επεκτείνετε τον χρόνο χρήσης της.

Ακόμη κι αν έχετε τη συσκευή σας εκτός λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα (κλειστή), δεν είναι καλό να την αφήνετε πλήρως αφόρτιστη. Μια μπαταρία λιθίου εφόσον τη φορτίσετε και δεν την χρησιμοποιήσετε (απενεργοποιημένη συσκευή),  αναμένεται να χάσει περίπου 5-10% της χωρητικότητας της ανά μήνα.

Υπερβολική χρήση της μπαταρίας

Οι σύγχρονοι ρυθμοί της ζωής μας οδηγούν σε εντατικούς ρυθμούς χρήσης και των mobile συσκευών μας. Μία μπαταρία λιθίου σαν αυτή που διαθέτει το iPhone, μπορεί να πληρεί τη χωρητικότητά της για 3-5 χρόνια. Πρακτικά δεν θα χρειαστεί να αλλάξετε μπαταρία στη συσκευή σας, καθώς πιθανότερο είναι πως θα αναβαθμίσετε το iPhone σας, μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Για να διατηρήσετε τη μπαταρία της συσκευής σας όλο αυτό το διάστημα, καλό είναι να τη φορτίζετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, και να μη την αφήνετε στην πρίζα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Εάν ακολουθήσετε τις παραπάνω προτάσεις, δεν θα χρειαστεί να προχωρήσετε σε επισκευή iPhone για να αλλάξετε μπαταρία στη συσκευή σας.

Σε αντίθετη περίπτωση, οι έμπειροι τεχνικοί των σύγχρονων εργαστηρίων ired.gr, είναι πρόθυμοι να αντικαταστήσουν την μπαταρία σας με νέα υψηλής ποιότητας OEM. Απευθυνθείτε σήμερα κιόλας στο πιο κοντινό σας κατάστημα ή επικοινωνήστε μαζί τους στο 2118003332 ώστε να ενημερωθείτε για την διαδικασία αποστολής μέσω Courier.

iphonehellas.gr


Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


06AM Ibiza

Underground radio

Current track
TITLE
ARTIST