Θερμικές κάμερες ανακάλυψαν μυστηριώδη ανωμαλία στην πυραμίδα του Χέοπα

Αναρτήθηκε από στις 11/11/2015

Κάτι μυστήριο που κρύβεται πίσω από τα τείχη της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας, ηλικίας 4,5 χιλιάδων ετών, αποκάλυψαν θερμικές κάμερες.

Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για μια «εντυπωσιακή ανωμαλία» πίσω από τον τοίχο που, όπως δήλωσε ο Mehdi Tayoubi, ιδρυτής του Ινστιτούτου Διατήρησης της Κληρονομιάς και Καινοτομίας που εδρεύει στο Παρίσι, «βρίσκεται ακριβώς στο επίπεδο του εδάφους».

Η μυστηριώδης ανωμαλία βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πυραμίδας, επίσης γνωστή ως η Πυραμίδα του Χέοπα, όπως μπορεί να δει κανείς σε αυτή την εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα ο οργανισμός.

Σύμφωνα με τη Ηuffington Ρost, οι σαρώσεις έγιναν σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και της νύχτας. «Έχουμε αρκετές υποθέσεις γι’ αυτήν την ανωμαλία, αλλά κανένα συμπέρασμα προς το παρόν», δήλωσε ο Tayoubi. Από την πλευρά του, ο Αιγύπτιος υπουργός Αρχαιοτήτων Mamdouh Eldamaty είπε ότι κι αυτός έχει διάφορες υποθέσεις, αλλά θα ήθελε να κάνει περισσότερη έρευνα πριν από την αποκάλυψή τους.

Από την πλευρά της, η αιγυπτιολόγος Beth Ann Judas τόνισε ότι είναι λογικό που η ανωμαλία αυτή βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πυραμίδας, καθώς αυτό ήταν από πολλές απόψεις το επίκεντρο της πυραμίδας, με αρκετούς σημαντικούς ναούς και τάφους να βρίσκονται σε εκείνη την πλευρά.

Περισσότερα: Θερμικές κάμερες ανακάλυψαν μυστηριώδη ανωμαλία στην πυραμίδα του Χέοπα | E-Radio.gr Daily


Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


06AM Ibiza

Underground radio

Current track
TITLE
ARTIST