«Τρελός» αστεροειδής θα περάσει αύριο σε απόσταση αναπνοής από τη Γη

Written by on 07/03/2016

Ένας αστεροειδής με ιδιαίτερα ασαφή πορεία αναμένεται να περάσει ξυστά από τον πλανήτη μας αύριο, χωρίς να υπάρχει λόγος ανησυχίας, όπως υποστηρίζει η NASA.
Ωστόσο, η διαστημική υπηρεσία δεν φαίνεται σίγουρη σχετικά με την πορεία του αστεροειδούς, καθώς αρχικά θεωρούσε ότι θα περάσει δίπλα από τη Γη στις 5 Μαρτίου.
Όπως, μάλιστα τόνισε ο διευθυντής του κέντρου της NASA για τη μελέτη της τροχιάς των αντικειμένων κοντά στη Γη, Paul Chodas, «η τροχιά αυτού του αστεροειδούς είναι αρκετά ασαφής και θα είναι δύσκολο να προβλέψουμε που να τον αναζητήσουμε. Υπάρχει περίπτωση να τον “δουν” τα τηλεσκόπια μας όταν περάσει δίπλα μας και να μας δοθούν έτσι τα δεδομένα για να μελετήσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια την τροχιά του γύρων από τον ήλιο».

Η NASA, όμως δεν μπορεί να είναι σίγουρη αν θα αποφευχθεί η σύγκρουση με τον πλανήτη μας και σε ενδεχόμενη επόμενη συνάντηση μας με τον αστεροειδή 2013 ΤΧ68, όπως έχει ονομαστεί. «Οι πιθανότητες της σύγκρουσης είναι πάρα πολύ μικρές για να προκληθεί ανησυχία. Αναμένω πως οι μελλοντικές παρατηρήσεις θα μειώσουν περισσότερο αυτές τις πιθανότητες» αναφέρει η NASA προσπαθώντας να καθησυχάσει τον κόσμο. Μάλιστα, δημοσίευσε σήμερα ένα «tweet», υποστηρίζοντας πως η Γη είναι ασφαλής από χτύπημα αστεροειδή για τα επόμενα 100 χρόνια.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


06AM Ibiza

Underground radio

Current track
TITLE
ARTIST