Ξόδεψε 174.000 ευρώ για να μετατρέψει μια σπηλιά σε σπίτι

Συντάχθηκε από ενεργοποίηση 31/01/2016

Η πίεση της καθημερινότητας έχει κάνει πολλούς να σκεφτούν να πάρουν τα βουνά και να αφεθούν στην γαλήνη της φύσης, μακριά από τον θόρυβο και το άγχος.

Ο Angelo Mastropietro αποφάσισε να το κάνει και να μετατρέψει μια σπηλιά 250 εκατ. χρόνων σε ένα άνετο σπίτι, που θα το ζήλευε ο καθένας.

Μετά από 1.000 ώρες εργασίας και 174.000 ευρώ, ο 38χρονος θαύμασε αυτό για το οποίο έπιασε τα φτυάρια και τις αξίνες για να δημιουργήσει.

Πριν γίνει άνθρωπος των… σπηλαίων, ήταν επικεφαλής μιας επιτυχημένης εταιρείας προσλήψεων στην Αυστραλία, όπου έζησε για μια δεκαετία, όταν και διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας.

«Ήθελα να είμαι σε ένα μέρος όπου θα είχα μια πιο ευτυχισμένη και υγιέστερη ζωή», ανέφερε.

Η πρώτη φορά που είδε τη σπηλιά ήταν το 1999, όταν και βρήκε καταφύγιο κατά τη διάρκεια βροχής. Για 300 χρόνια χρησιμοποιούνταν ως κατοικία με 4 υπνοδωμάτια, αλλά εγκαταλείφθηκε το 1940.

Ο πατέρας δύο παιδιών είδε το ακίνητο δέκα χρόνια μετά από εκείνη τη βροχή και αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα. Αγόρασε το σπήλαιο για 67.500 ευρώ και εργάστηκε μόνος του για το διαμορφώσει.

Ως επί το πλείστον χρησιμοποίησε υλικά συμβατά με την πέτρα της σπηλιάς, όπως ξύλο και βότσαλα. Το σπίτι είναι απλά μοναδικό, με τις λεπτομέρειες να κάνουν τη διαφορά. Το εσωτερικό κινείται στις αποχρώσεις του λευκού και του καφέ, με την μπανιέρα και τη γωνιά με τα βότσαλα στον τοίχο να ξεχωρίζουν. Η σπηλιά του Angelo δεν εχει να ζηλέψει τίποτα από ένα διαμέρισμα σε πόλη, καθώς έχει από θέρμανση δαπέδου μέχρι Wi-Fi.

Περισσότερα: Ξόδεψε 174.000 ευρώ για να μετατρέψει μια σπηλιά σε σπίτι (pics) | E-Radio.gr Life

Λέξεις κλειδιά:

Απόψεις του αναγνώστη

Γράψτε μια απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα Yποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται με %s


06AM Ibiza

Underground radio

Current track
TITLE
ARTIST